#KUTSUMUA

Kutsumua

 

 

 

 

Suomen Lukiolaisten Liiton yhdessä vuorokaudessa lanseeraama kiusaamisen vastainen #kutsumua – kampanja on erinomainen esimerkki tehokkaasta ja hyvää asiaa palvelevasta sosiaalisen median käytöstä. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on kampanjan suojelija.

Kampanja sai alkunsa, kun tamperelainen lukiolainen Juho Räty ei enää halunnut olla kiusaamisen hiljainen hyväksyjä (henkilö joka katsoo kiusaamista passiivisesti puuttumatta siihen lainkaan), vaan puuttui kiusaamista

paukseen bussissa. Tähän mennessä tarina on levinnyt sosiaalisen median kautta jo yli 10 000 suomalaisen tietoisuuteen.

Kampanjan sanoma on, että jokainen tulisi nähdä omana itsenään. Haukkuvat sanat, sanojan mielestä pienetkin, voivat satuttaa kohdettaan todella pahasti. Ikävä kyllä sanallinen kiusaaminen on arkipäivää monissa kouluissa ja useilla työpaikoilla. Jokainen loukkaava sana on liikaa.

#kutsumua- kampanjaan pääsee mukaan ottamalla itsestään kuvan, jossa paperilla on rasti sellaisen ominaisuuden päällä, jolla ei enää halua itseään kutsuttavan. Toinen ominaisuus on sellainen, jolla henkilö haluaisi itseään noteerattavan. Kuvatekstissä voi kertoa pidemmänkin tarinan.

Myös Keski-Suomen Kokoomusnuoret vannoo välittämisen ja lähimmäisen rakkauden nimeen ja toivoo, että jokaisella on rohkeutta puuttua kiusaamistapauksiin omassa lähiympäristössään.

 

Kirjoittaja on Keski-Suomen kokoomusnuorten puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *