Mitä me viime aikoina olemme saaneet tietoon Edward Snowdenilta ei ole tullut uutta tietoa. Uutta oli se, miten laajasti NSA vakoilee.

Moni muukin taho on ollut tietoinen siitä ketä NSA vakoilee tai millaista tietoa se kerää. Wikileaks on hyvä esimerkki siitä, miten paljon tietoa Yhdysvaltojen armeija on onnistunut keräämään pelkästään sodankäynnistä.

Isoveli valvoo eli Yhdysvallat.

Guardianin nettisivuilla kirjoitettiin ,että NSA on saanut Angry Birds -pelin käyttäjien tietoja, kuten sijainti, ikä, sukupuoli ja kansalaisuus. Nämä köyttäjien tiedot eivät ole tulleet suoraan Roviolta eli pelintekijältä, tai ainakin sieltä väitetään niin.

Internetin käytön pitäisi olla henkilökohtaista, mutta on tilanteita joissa täytyy antaa viranomaisten tutkia asiaa, kuten rikollisuus tai muu uhka. Ei ole oikein, että ulkomaalainen virasto vakoilee ja kerää ulkomaalaisien kuluttajien, yrityksien ja poliitikkojen tietoja. Olisi eri asia, jos turvallisuuden takia Suomen poliisi tai Suojelupoliisi tarkkailisi Internetin käyttöä ja estäisi rikoksen tapahtumasta. USA:n lainsäädäntö antaa heille oikeudet vakoilla kaikkia ulkomaalaisia ja jopa heidän omia kansalaisiaan, kun tietyt rajat ylittyvät.

NSA on rakentamassa Utahin osavaltioon jättimäisen suurta datakeskusta, joka avataan pian. Koko tällä datakeskuksella on Ikean suurimpaan tavarataloon verrattuna viisinkertainen koko. On arvioitu, että datakeskukseen voi tallentaa valtavia määriä tietoa ja tätä tietoa voidaan säilyttää pitkään.

Kirjoittanut Jyväskylän kokoomusnuorten puheenjohtaja Mikko Tenhunen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *